4 månader har passerat sedan Unga Akademiker lanserades och hemsidan har börjat fyllas med företag och studenter med hemkommun Värnamo, Vetlanda eller Tranås. I dagsläget finns det ett 50-tal företag registrerade och över 90 studenter har skapat en profil på plattformen. Lovisa Nilsson, ekonomistuderande från Värnamo är en av de akademiker som har skapat en profil på ungaakademiker.se.

”Jag ser Unga Akademiker som ett perfekt hjälpmedel för att skapa ett nätverk på min hemort inför framtiden. Jag studerar just nu i Göteborg, men jag har min familj och många vänner i Värnamo och spenderar därför mycket tid på hemmaplan. Att då som student få möjligheten att jobba med det jag pluggar på min hemort känns klockrent!” ⁠

På frågan om hon kunde tänka sig att flytta tillbaka till sin hemort efter avslutade studier svarade Lovisa ja. ”Jag tycker vår region känns attraktiv när det kommer till företagande. Det finns ett driv och en stark vilja att hela sträva framåt och utvecklas.”⁠

Studerande i alla åldrar har möjlighet att skapa ett konto på plattformen ungakademiker.se för att söka efter passande företag att genomföra sin praktik, exjobb eller sommarjobb på. Företagen kan även de i sin tur söka efter passande kompetenser till sin verksamhet – helt kostnadsfritt. En win-win situation. Lovisa säger själv att hon rekommenderar studenter att skapa ett konto på plattformen. ”Du kanske upptäcker att ett företag på din hemort söker just din kompetens.”⁠