Unga akademiker har träffat Njudung Energi i Vetlanda och Simon Röstedal som mitt i yrkeslivet började studera. Genom ett tekniskt basår för att läsa upp högskolebehörigheten hamnade han i skolbänken igen och förra sommaren tog Simon examen efter att ha utbildat sig till energi och miljöingenjör. Under studietiden hörde Simon talas om Unga Akademiker och registrerade sig på portalen. För att kunna koppla samman sig med något företag i hemkommunen som var i behov av hans kompetens.

Rekrytering av ingenjörer och drifttekniker är inte enkelt. Kompetensförsörjning är en svår fråga för oss konstaterar fjärrvärmechef på Njudung Energi, Peter Nilsson och HR-chef, Susanne Hedberg. Men på Unga Akdemiker hittade man en matchning med Simons profil. Att hitta någon från orten som studerade energi och miljö passade Njudung Energi perfekt.

Med Unga Akademiker får vi möjlighet att tydliggöra för våra studerande att det finns kvalificerade jobb på hemmaplan och vi ger företagen en möjlighet att rekrytera medarbetare som har en lokal förankring.  I det här fallet gjorde Njudung Energi en lyckad matchning. Tack vare Unga Akademiker gick Simon raka vägen ut i det ”nya” yrkeslivet med anställning efter examen och Njudung Energi hittade sin fjärrvärmetekniker.