Allmäna frågor

Vilka står bakom ”Unga Akademiker”?

Idéen till Unga Akademiker (UA) kommer ursprungligen från Tranås United AB som tillsammans med Näringslivsutveckling i Vetlanda AB och Värnamo Näringsliv AB skapat projektet. Det är dessa tre näringslivsbolagen som idag driver plattformen UA. Projektet finansieras av samarbetskommunerna, Region Jönköpings län samt Sparbanksstiftelsen Alfa.

Kostar det något att ansluta sig?

Det är helt kostnadsfritt att både som akademiker och företag skapa profiler och använda sig av matchningsportalen Unga Akademiker (UA). 
Just nu arbetar vi med upplägg för att fler kommuner ska kunna ansluta sig till plattformen. Är er kommun intresserade av att ansluta er till UA kan ni kontakta info@ungaakademiker.se

För akademiker

Blir mina uppgifter synliga på hemsidan?

Nej, det är bara våra anslutna företag som kan se din profil och dina kontaktuppgifter. Besökare på hemsidan eller andra akademiker kan inte se någon information om dig.

Hur matchar ni min profil mot potentiella arbetsgivare?

Vi gör ingen aktiv matchning, utan du måste själv ta kontakt med företag i vårt register som du tycker verkar intressanta. Företag som hittar din profil och som tycker din presentation stämmer in på deras önskemål har även möjlighet att ta kontakt med dig.

För företagare

Vilka krav finns för att få ansluta sig?

Vi har några grundkrav för företag som vill ansluta sig till ”Unga Akademiker”. Ni måste ha kollektivavtal, ha ett dokumenterat värdegrundsarbete samt jobba aktivt med hållbarhetsfrågor. Dessutom måste du ha verksamhet i någon av våra samarbetskommuner.

Vi vill ansluta oss men kommunen vi verkar i går inte att välja?

Vi kan bara ta emot företag som har verksamhet i de kommuner som vi samarbetar med. Vår tjänst är dock öppen för fler kommuner att ansluta sig. Vi föreslår att du tar kontakt med näringslivsbolaget i din kommun och berättar om UA.