Emma Enström studerar företagsekonomi med inriktning event management till vardags, i somras fick hon arbeta som projektledare för Unga Akademiker i Tranås. 

  • Det roligaste i projektet var att besöka företag och akademiker och få veta mer om deras upplevelser. Jag var också ute på företagsbesök för att berätta om projektet och peppa dem till att ansluta nästkommande år, berättar Emma.

Emma arbetade på Tranås United under 6 veckor och fick bland annat anordna ett evenemang för företagen i projektet samt arbeta med sociala kanaler för att nå ut med projektet. Hon tog med sig många nya erfarenheter och upplevelser och ser positivt på projektets win-win faktorer. 

  • Jag upplevde att de företag som anställt akademiker verkligen tyckte att de kunde dra nytta av akademikernas kompetens och få ut ett bra arbete från akademikern under sommaren. Akademikerna var positiva till att göra något som de intresserar sig för och att de fick möjligheten att bidra med sina kunskaper från sitt studieområde på en arbetsplats i Tranås, avslutar Emma.