Ungaakademiker.se, en matchningsplattform som lanserades för ett år sedan, har blivit en länk mellan studenter och arbetslivet. Med en växande databas av studenter har plattformen blivit ett givet verktyg bland företag som söker ny kompetens. Proton Group, en av de första att omfamna projektet, delar med sig av sina erfarenheter.

Sarah Beslic, HR Partner på Proton Group, reflekterar över sin egen resa, från studier till arbetslivet. ”Att hitta en praktikplats kan vara utmanande,” medger hon. ”Jag hade turen att inte bara få en praktikplats utan också anställning hos Proton Group efter mina studier. Därför är det så viktigt för oss att vara tillgängliga för studenter.”

Plattformen erbjuder företag en unik möjlighet att upptäcka och engagera sig med begåvade individer. ”Som arbetsgivare är det oerhört attraktivt att kunna möta nya akademiker,” säger Beslic. ”Jag spenderar tid med att söka efter kandidater som matchar vår profil och skickar meddelanden till de som passar oss.”

Sarah uppmanar andra företag i Värnamo att ta chansen och skapa en profil på Ungaakademiker.se. Genom detta hoppas hon att inte bara fylla företagens behov av ny kompetens utan även att locka hem studenter till Värnamo efter avslutade studier. ”Vi är en otroligt företagsam kommun och region och vi behöver vidga våra vyer och satsa på de unga. Ny och skarp kompetens är nyckeln till tillväxt, och Unga Akademiker är ett bra verktyg för att hitta den där kompetensen, ”avslutar Sarah