Eira Jakobsson studerar socionomprogrammet på Linköpings universitet. Hennes vänner tipsade henne om att anmäla sig på Unga Akademikers hemsida, därefter fick hon ett erbjudande från kommunen om hon ville jobba som socialsekreterare i höst.

Unga Akademiker är ett bra projekt och att de är just arbete som får unga personer tillbaka till Tranås. Det är en bra satsning. Unga akademiker bör synas på sociala medier för att ungdomar ska hitta till projektet. Jag tyckte hemsidan var smidig och att jag efter bara några få dagar efter att jag gjort min profil på unga akademiker blev kontaktad angående jobb.

Eira tackade ja och ska flytta till Tranås i augusti. Hon kommer jobba som vikarie samtidigt som hon pluggar sin sista termin på Linköping universitet.

Projektet handlar även om att skapa en sund, diversifierad och långsiktigt hållbar arbetsmarknad i medlemskommunerna. Det gynnar det lokala näringslivet och bidrar till en positiv samhällsutveckling. Vi vill tydliggöra för våra studerande att det finns kvalificerade jobb på hemmaplan och vi vill ge företagen en möjlighet att rekrytera medarbetare som har en lokal förankring. Unga Akademiker är finansierat av Tranås United, Vetlanda kommun, Värnamo kommun, Region Jönköpings län samt Sparbanksstiftelsen Alfa. Efter projektets tre år kommer det finnas möjlighet för andra kommuner att ansluta sig.