Moa Sahlstedt studerar till civilingenjör med inriktning bioteknik på Lunds universitet. Hennes föräldrar tipsade om Unga Akademiker, och Moa tog initiativet och gick med i Unga Akademiker. Moa såg snabbt möjligheterna med Unga Akademiker och sökte en tjänst som Tranås kommun gått ut med. Hennes arbetsuppgifter är att hon under sommaren ska arbeta med ett projekt om litteraturundersökning och klimatförändring.

– Unga Akademiker är en bra möjlighet som finns i få städer. Smidigt för alla som studerar både i Tranås och utanför. Skönt att kunna vara hemma och få möjlighet att jobba. Mina vänner uppskattade möjligheterna som finns i Tranås, säger Moa som arbetar på reningsverket.

Lite om Unga Akademiker

Projektet handlar även om att skapa en sund, diversifierad och långsiktigt hållbar arbetsmarknad i medlemskommunerna. Det gynnar det lokala näringslivet och bidrar till en positiv samhällsutveckling. Vi vill tydliggöra för våra studerande att det finns kvalificerade jobb på hemmaplan och vi vill ge företagen en möjlighet att rekrytera medarbetare som har en lokal förankring. 

Unga Akademiker är finansierat av Tranås United, Vetlanda kommun, Värnamo kommun, Region Jönköpings län samt Sparbanksstiftelsen Alfa. Efter projektets tre år kommer det finnas möjlighet för andra kommuner att ansluta sig.