Alma Reinsjö studerar medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet på Jönköping University. Hon arbetade på möbelföretaget Mitab i Tranås under sommaren 2022.

  • Jag fick arbeta med marknadsföring i alla dess former, vilket har varit så kul! Allt från video, grafisk design och bild, till analyser och kommunikationsplanering. Det roligaste var att få jobba med något jag är intresserad av och även något som är relaterat till det jag pluggar. Min viktigaste lärdom var inblicken i marknadsföring ”på riktigt”, hur arbetsuppgifter kan se ut och hur jobblivet med stor sannolikhet kommer se ut för mig efter examen. Jag fick en bra inblick i branschen och det är jag tacksam för!

Alma arbetade på Mitab under mitten av juni till slutet av augusti. Dock var både hon och Peter Tortensson, vd Mitab, så pass nöjda efter sommaren så att hon blev erbjuden en timanställning på distans. Alma är positivt överraskad till projektet och vad det gav henne.

  • UA-projektet är ett otroligt bra sätt att få in foten i den bransch du vill jobba inom eller som är relaterad till dina studier. Processen var smidig och snabb och jag blev så nöjd med min placering hos Mitab. Det var verkligen en stor hjälp för en förvirrad student som mig som inte trodde jag skulle hitta sommarjobb relaterat till mina studier innan examen. Man får även kontakt med så många människor och breddar därmed sitt kontaktnät inför framtiden.

Peter Torstensson var även han nöjd med projektets utgång och uppmanar fler företag att ansluta sig till projektet.

  • Jag tycker att vi fått en chans att arbeta med studerande som kommit lite längre i sin utveckling och som kan bidra med nya kunskap i högre utsträckning. Det ställer också högre krav på oss för att klara av att utmana en student på rätt sätt. Jag tycker att det är en fantastisk möjlighet till nya influenser och kunskaper. Tänk igenom era uppdrag noga i förväg!