Maja Stenquist är bosatt i Tranås, hon har studerat första året inom hälsa och rehabilitering på Östersund Mitt Universitet. Hon trivs bra på distans och har många bollar i luften. Maja fick sommarjobb via Unga Akademiker och sommarjobbar i växeln på Tranås kommun under 10 veckor. Hennes arbetsuppgifter är att svara på alla samtal och koppla vidare om det behövs.

– Unga Akademiker är ett unikt projekt som skapar möjlighet för alla studerande som inte har någon koppling med näringslivet, hur ska man komma i kontakt om man inte har ett bra nätverk?

Projektet handlar även om att skapa en sund, diversifierad och långsiktigt hållbar arbetsmarknad i medlemskommunerna. Det gynnar det lokala näringslivet och bidrar till en positiv samhällsutveckling. Vi vill tydliggöra för våra studerande att det finns kvalificerade jobb på hemmaplan och vi vill ge företagen en möjlighet att rekrytera medarbetare som har en lokal förankring. 

Unga Akademiker är finansierat av Tranås United, Vetlanda kommun, Värnamo kommun, Region Jönköpings län samt Sparbanksstiftelsen Alfa. Efter projektets tre år kommer det finnas möjlighet för andra kommuner att ansluta sig.